Pogorârea Sfântului Duh, sărbătoarea hramului bisericii noastre

Viața parohiei Iunie 24, 2016

Zile binecuvântate şi pline de har- acesta ar fi pe scurt rezumatul evenimentelor organizate în parohie cu prilejul hramului bisericii. De fiecare dată suntem chemaţi să ne unim pentru a ne sărbători biserica, locaşul unde alergăm să ne despovărăm de multele griji şi amarăciuni. În biserică găsim alinare, putere şi ne întărim pentru a călători mai departe pe drumul rânduit nouă de Cel de sus.

Cu bucurie pot spune că enoriaşii au dovedit şi de această dată că sunt gospodari şi au răspuns cu drag chemării de a ajuta la buna desfăşurare a hramului. Slujba de vecernie a fost săvârşită în sobor de 9 preoţi , iar credincioşii au ascultat frumoasele cântări închinate Praznicului Rusaliilor. Bucuria ne-a fost umbrită, sau mai bine spus ne-a fost tranformată în meditaţie , datorită unei puternice furtuni cu grindină care s-a abatut peste satul nostru şi prin împrejurimi.

A doua zi ne-am rugat împreună şi am chemat în inimile noastre harul Sfântului Duh, Mângâietorul tuturor. După slujbă am mers  pentru prima dată în casa nouă construită anul acesta cu ajutorul Mitropoliei, Consiliului local şi al credincioşilor. Deşi lucrările sunt la jumătate, sala de mese a putut gazdui pe cei prezenţi. S-a  săvârşit  slujba parastasului ctitorului bisericii, apoi am aplaudat tinerii din comună care, organizati de doamna director a Şcolii Costeşti, au  înfrumuseţat ziua cu un program de cântece şi dansuri populare. Alături de noi au fost invitaţi şi câţiva tineri de la filialele Ator din zonă, pentru a încuraja prietenia şi comunicarea dintre ei.

Mulţumim lui Dumnezeu şi tuturor celor care au  fost împreună cu noi în aceste momente frumoase din viaţa comunităţii!