HRAMUL NOII BISERICI

Viața parohiei Mai 23, 2015

Din anul 2011 s-a înfiinţat în comunitatea noastră o nouă parohie care a început să-şi deruleze activităţile din august acelaşi an. Acum după patru ani de la înfiinţare, comunitatea noastră este mai prosperă şi se poate mândri cu faptul că datorită implicării domnului Stelian Turcu - primarul comunei Leţcani s-au finalizat în mare parte lucrările de la demisolul noii biserici, care s-a început a se construi în acest loc.

Sărbătoarea Sf. Împăraţi Ctin şi Elena a accentuat spiritul nostru de bucurie duhovnicească şi deşi mulţi preoţi au fost implicaţi şi în desfăşurarea celorlalte hramuri din comună, am avut şi noi deosebita bucurie de a ne apropia de Dumnezeu prin slujba săvârşită în ajunul Înălţării Domnului, la biserica din lemn a parohiei. La slujbă au participat împreună cu părintele paroh, încă alţi cinci preoţi şi un diacon (PC Pr. Hristic Nichifor Constantin - Parohia Curături CIUREA; PC Pr. Nohai Mihai Daniel - Parohia Şorogari; PC Pr. Mocanu Andrei Bogdan - Parohia Cucuteni LEŢCANI; PC Pr. Dascălu Ionuţ Cătălin - Parohia Holm PODU ILOAIEI şi diacon Ursachi Mihail - pr. prof. de muzică bisericească la Seminarul Teologic din Iaşi), care au săvârşit Vecernia cu Litie pregătind credincioşii prezenţi pentru Sf. Liturghie din Ziua Înălţării Domnului.

A doua zi s-a săvârşit Sf. Liturghie de către preotul paroh, care a pomenit cu glas tare pe toţi cei 1134 de eroi adormiţi şi care odihnesc în cimitirul eroilor de la Leţcani, iar după agapa organizată de enoriaşi cu toţii am plecat la Cimitirul Eroilor pentru a omagia cum se cuvine acest moment.