BUCURIA ÎNVIERII

Viața parohiei Aprilie 16, 2015

Anul acesta, pentru credincioşii parohiei noastre "Bucuria Învierii Domnului" a adus în sufletul fiecăruia, cum era şi firesc liniştea, lumina şi pacea de care aveam nevoie, ... dar şi puţin mai mult, deoarece cu ajutorul Domnului şi din mila Sa Preasfântă, s-a reuşit ca în Vinerea Mare, pe 10 Aprilie, la şantierul parohiei să fie turnat planşeul de la cota zero a demisolului bisericii noi.

Deci, se pare că lucrurile au început să prindă contur şi-n parohia noastră, ca să nu zicem că prind rădăcini... de aceea încă o dată aducem mulţumiri domnului primar Stelian TURCU pentru implicarea de care a dat dovadă în desfăşurarea acestor paşi spre finalizarea obiectivului, numit demisolul bisericii. Totodată mulţumim şi echipei de constructori, care au ostenit împreună cu cei câţiva voluntari, pe parcursul acestei perioade la punerea în practică a proiectului, precum şi salariţilor din aparatul administrativ al Primăriei Leţcani, dar şi consilierilor locali, care au sprijinit (la iniţiativa domnului primar) lucrările din punct de vedere financiar, prin acordul favorabil dat în vederea achitării materialelor de construcţii.

Se cuvine să aducem în atenţie şi jertfa dreptslăvitorilor credincioşi din parohie şi din afara ei, care ne-au sprijinit financiar pentru manopera aferentă acestor lucrări, şi chiar dacă nu suntem "la zi" cu plăţile, totuşi dăm SLAVĂ LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE!

Am dori ca până la sfârşitul anului să finalizăm în totalitate acest obiectiv prin hidroizolarea pereţilor şi a planşeului, prin construirea unui zid de cărămidă plină - presată în jurul pereţilor şi apoi tasarea şi amenajarea terenului în jurul demisolului, urmând ca apoi să turnăm şi temelia pentru casa parohială, drept pentru care revenim cu rugămintea către toţi cei care vor şi pot să ne ajute, de a contribui cu materiale de construcţii sau chiar cu bani, (CONT IBAN RO 97 RZBR 0000 0600 1437 6084  deschis la Raiffeisen Bank, suscursala Iaşi)  unii şi cu zile de muncă, pentru ca bucuria noastră a tuturor să fie desăvârşită, aşa cum aproape am simţit acum în aceste zile, după ce am pregătit biserica din lemn pentru Sf. Înviere.

Bunul Dumnezeu să binecuvinteze pe toţi cei ce iubesc podoaba casei Sale!