Ajutoarele lui Moș Crăciun

Viața parohiei Decembrie 18, 2014

În data de 15 decembrie 2014, prichindeii de la Grădinița cu program prelungit, nr. 2 din Piatra Neamț, au venit încărcați cu daruri pentru copiii de la Centrul social – educativ „Popasul Iubirii Milostive”, susținut de Parohia ”Sf. Voievozi” Săvinești.

Acțiunea s-a desfășurat cu binecuvântarea preotului paroh Petru Munteanu, în cadrul campaniei ce se derulează prin protocolul încheiat între Inspectoratul Școlar Județean Neamț și Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești, „Dăruiește o jucărie pentru o copilărie”.

Doamnele educatoare Lăcrămioara Corfă și Mihaela Achiriloaiei, însoțițe de două zeci și trei de copii au adus zâmbetul pe fețele micuților mai puțin norocoși. Micii vizitatori au venit cu daruri constând în dulciuri, jucării și hăinuțe și ne-au încântat cu un minirecital de colinde.

În cadrul acestei acțiuni copiii au învățat să dăruiască și au legat prietenii. Au dovedit că au un suflete mari și nu au uitat să pună în coșul de cumpărături daruri și dulciuri pentru a aduce un strop de bucurie pe chipul copiilor săvineșteni. Despre determinarea copiilor de face o faptă măreață ne povestește doamna educatoare  Lăcrămioara Corfă. „Sărbătoarea Nașterii Domnului este o bucurie a sufletului și sper ca prin vizita noastră să aducem speranța, veselia și zâmbetul  copiilor susținuți de centrul social.”

„Crăciunul este o nostalgie pentru trecut, un curaj pentru prezent și cu speranță pentru viitor” și cu această ocazie, împreună cu copii am dorit să fim Moș Crăciun pentru o zi și să dăruim, din suflet copiilor mai puțin norocoși, mici daruri care să le facă Sfintele Sărbători mai frumoase,  a declarat doamna educatoare Mihaela Achiriloaiei.

Medeea, are cinci ani și ne-a spus că se bucură că a venit împreună cu colegii ei cu dulciuri și jucării pentru copii ca și ea, dar care au nevie de ajutor.

Radu, colegul Medeei ne spune că a venit să ajute un copil fără posibilități materiale să se bucure de Crăciun cu dulciuri și hăinuțe noi.

”Solidaritatea umană și dorința de a reda surâsul și speranța în viața copiilor defavorizați este ceea ce ne reprezintă”, a declarat Ramona-Agafia Roșu, asistent social în cadrul Fundației Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești. ”De asemenea, ne dorim ca pe viitor să continuăm și să intensificăm activitățile de acest gen”, a mai precizat Agafia Roșu.

 

Emanuela Popa