SĂ FIM CREŞTINI, SĂ FIM ROMÂNI!

Viața parohiei Noiembrie 30, 2014

Sub acest îndemn şi cu această chemare, credincioşii parohiei Leţcani II din Protopopiatul Iaşi III au fost aşteptaţi la biserica parohială în după amiaza zilei de duminică, 30 noiembrie, unde s-au desfăşurat anumite activităţi în legătură cu Ziua Naţională a României. Tot cu această ocazie copiii de la corul parohiei au pregătit un program artistic intitulat "Românie, te iubesc!".

Activităţile noastre au avut ca scop marcarea acestui moment solemn şi istoric, ce aminteşte tuturor (copii, tineri şi bătrâni) de MAREA UNIRE şi formarea "României Dodoloaţe" .

Acţiunea a început la orele 16,00 când în sunetul unui colind specific al sărbătorii Sf. Andrei, s-a făcut rugăciunea Tatăl nostru... , după care s-a cântat imnul naţional. Progamul a continuat cu prezentarea  în power point a unui scurt istoric în legătură cu ziua naţională, susţinut de doamna preoteasă Bortaş Loredana. Evenimentul cel mai important din calendarul de suflet al activităţilor noastre l-a constituit programul artistic organizat cu copiii parohiei, care au rostit câteva poezii patriotice, la care s-a adăugat şi interpreta de muzică populară, în vârstă de 9 ani, Paula Bortaş, cu două cântece specifice zilei naţionale.

După cântarea "Cuvine-se cu adevărat...", care a consemnat încheierea activităţilor noastre, credincioşii au fost invitaţi la un pahar de vin fiert şi la gustarea unor bucate din peşte pregătite de gospodinele parohiei.

Mulţumim Domnului pentru toate! .... România SĂ TRĂIASCĂ!