PRIMUL CTITOR al PAROHIEI

Viața parohiei Aprilie 16, 2014

Miercuri, 9 aprilie 2014, parohia noastră a marcat un moment important în puțina istorie de când a fost înființată. Trebuie spus că acum un an se turna radierul demisolului, pentru biserica nouă a satului Leţcani, o activitate pentru care au fost necesari 500 m.c. de beton prelucrat, de aceea credincioșii au dorit să participe la slujba de mulțumire care s-a oficiat cu această ocazie la biserica paraclis a parohiei.

Mai trebuie menţionat că acest proiect al noii parohii nu se putea reliza dacă nu se implicau mai multe personalităţi ale comunei, printre care şi fii ai satului. Cu toate acestea niciunul dintre ei nu a fost remarcat în mod deosebit cu vreo titulatură, însă credem că a sosit momentul să le arătăm consideraţiunea pe care le-o purtăm şi începând din acest an la momentele potrivite vom împlini şi această lucrare.

Deloc întâmplător, ziua de 9 aprilie este importantă şi pentru unul din cei implicaţi în proiectul noii parohii, de aceea preotul paroh şi membrii Consiliului parohial au considerat că este timpul a ridica la rangul de ctitor al parohiei pe domnul jr. Stelian Turcu – primarul comunei. Astfel că după finalizarea Sf. Liturghii preotul paroh a înmânat diploma aferentă acestui statut, domnului primar, pentru întreaga sa activitate în cadrul parohiei, pentru mai ales ridicarea bisericii parohiale cu hramul „Înălţarea Domnului”.

Ne dorim ca şi alţi fii ai satului şi nu numai să ajungă la această stare de implicare în construcţia bisericii, de aceea rugăm pe Bunul Dumnezeu să răsplătească osteneala tuturor ctitorilor şi binefăcătorilor, iar numele lor să fie înscris în cartea vieţii veşnice